Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Φυσική άσκηση και υγεία

Φυσική Άσκηση & Υγεία

( http://www.neahygeia.gr/page.asp?p=481) 

Η επίδραση της φυσικής άσκησης στην υγεία ήταν γνωστή σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Όσο, βέβαια, οι άνθρωποι ζούσαν και εργάζονταν στην ύπαιθρο, ως κυνηγοί, γεωργοί ή πολεμιστές, η άσκηση του σώματος ήταν δεδομένη, λόγω της φύσης της ενασχόλησής τους. Ως ξεχωριστή και αναγκαία δραστηριότητα η άσκηση προέκυψε με τον εκπολιτισμό και την αστικοποίηση, που περιόρισαν την καθημερινή σωματική δραστηριότητα.

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Οφέλη της φυσικής άσκησης στην υγεία


Η φυσική άσκηση συνδέεται με πολλαπλά οφέλη στην υγεία σε όλες τις ηλικίες. Δείτε μια σχετική παρουσίαση...

Ψυχική υγεία και ευεξία



Η καλή ψυχική υγεία και η ευεξία είναι δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ και καθίστανται ολοένα σημαντικότερες για την οικονομική μεγέθυνση και την κοινωνική ανάπτυξη. Μέσω του δεύτερου προγράμματος της ΕΕ για την υγεία (2008-2013), η Ευρώπη υποστηρίζει έργα που μειώνουν το άχθος των ψυχικών ασθενειών και προάγουν την ψυχική υγεία. 

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σεμινάριο


Σεμινάριο: "Δράσεις στη Φυσική Αγωγή για την Υγεία και Ευεξία των μαθητών/-τριών"

     Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 16-5-2017 και στις 18-5-2017 στο 1ο ΕΠΑΛ του Κιλκίς και στο Μουσικό Σχολείο των Σερρών αντίστοιχα, για τους εκαπιδευτικούς Φ.Α. Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και Σερρών. Οργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Υγεία και Ευεξία των μαθητών προτεραιότητα για τα σχολεία της Ευρώπης».


Ημερίδες

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ: ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ"


Hmerida1Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2009 στις Σέρρες (αμφιθέατρο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών). Έγινε στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεων του Δικτύου «Φυσική άσκηση και υγεία», υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και με την στήριξη της Ε.Λ.Μ.Ε. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σερρών. Οργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, για τους εκπαιδευτικούς Φ.Α. και άλλων ειδικοτήτων του Ν. Σερρών και Κιλκίς